tisdag 31 maj 2011

Varför krångla till det?

När jag var barn, men även när mina barn var små, hade man små barnkalas.
Man bjöd på saft och tårta, kanske glass och gjorde man sig till hade man fiskdamm.
Nu måste det vara märkvärdigare än så. Mac Donald´s, badhuset eller ett bowlingkit inte klot. Då man betalar för hela kalaset så att säga.
Bekvämt, men rätt dyrt för föräldrarna. Presenterna har också vuxit rejält i kostnad. Alla känner inte igen sig i detta, som tur är, men varför måste man trappa upp saker och ting? Tror att de flesta barn uppskattar enkelhet, att leka helt enkelt. Varför krångla till det?

Det är inom många områden som vi försvårar för oss. T ex i dag när vi som vanligt skulle ha morgonsamling för personalen på skolan jag jobbar. Vi brukar samlas i kapellet, läsa en text och sjunga någon sång. Piano eller gitarr brukar stå för musiken. I kväll skulle gymnasiet ha konsert och hade förberett framme vid scenen med mickar, trumset, elgitarrer, elpianon, you name it! Så frågade jag om någon kunde traktera något av instrumenten. Några hoppade fram och började söka efter någon påsättningsknapp bland alla hundra sladdar, som låg som nystan på hela golvet. Ingen lyckades, utan vi fick sjunga a capella. Det gick ju också bra, men varför ska man göra det så krångligt??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar