onsdag 12 juni 2013

Utvecklande lek



På bilden leker ett av barnbarnen med en leksak som hennes pappa lekte med för 40 år sedan! Alla leksaker har inte så lång livslängd. Tänkte på det här med dockskåp. När jag var barn fick jag ett dockskåp som en morbror till mig spikat ihop av fyra sockerlådor. Tyckte det var fint i all sin enkelhet och med lite dockmöbler i blev det riktigt trivsamt för de smådockor som vistades där!
Dottern fick ett begagnat dockskåp, som mer såg ut som ett hus. I går såg jag hur nuvarande barngeneration leker med dockskåp! Man kan köpa till datorn "My playhome" , där barnet själv kan flytta om möbler och leka med smådockor på datorn. Flera våningar var det och dockorna kunde man förflytta i hela huset.
Funderade på hur roligt det kan vara? Utvecklas barnen bättre med alla dessa spel o dyl som man kan införskaffa? Barnen kan tydligen köpa till på egen hand tillbehör till de olika spelen, åtminstone var det så förut att föräldrarna kunde vara ovetande.
Den personen som förevisade detta på tv:n, menade att detta var ett komplement. Inget går upp mot att ta det lilla barnet i knäet och läsa en god bok! Det är utvecklande för barnet! Det låter väl trösterikt?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar