lördag 18 augusti 2018

Så var det dags

Som jag skrev senast, så är en av höjdpunkterna i augusti - surströmmingspremiären.

Jag är ju inte direkt uppfödd på surströmming och kom inte i kontakt med denna delikatess förrän vi flyttade till Jämtland 1970, då som nygift.

Det var det som folk bjöd på när det var höst - enkelt: öppna en burk, koka potatis, ta fram lite tunnbröd och börja äta.

Nu har vi lagt till några tillbehör:
Tomater, dill, gräddfil och lök.

Roligt är att barnen gillar det också och även barnbarnen:
Nils, snart fyra år, åt i går med god aptit.



Hans lillebror ett år åt med ögonen!😁



På Willys hade man glömt att det var surströmmingspremiäratt i torsdags, så snabbt körde man fram ett lass burkar när jag frågade.



En delikatess, som en del inte ens vågar smaka!

Gör ett försök, men sitt ute och börja med surströmmingsfiléer (det står på burken) i en tunnbrödstut med många tillbehör och helst mandelpotatis!

1 kommentar: